Rundens kamp: Bæverns Ballklub – Dragonslayers

Forfatter: Joachim André Hoddø, Bæverns Ballklub

(bilde fra fjorårets sesong)

Etter en god start de to første rundene mot to av de nypåmeldte lagene var Bæverselvtilliten god, men også spente på hvordan man skulle måle seg mot eldre 7dentligakollegaer. Dragonslayers var rundens motstander, og tilsvarende oppgjør i fjor endte 5-3 til slakterne. Med mange sultne spillere i en for året bred stall ville Bævern nå ta hevn.

Det første ti minuttene kunne by på stillingskrig, knokkelkamp og småskader, og det lå ingen ny storseier i lufta. Da Dragonslayers fikk to forsøk foran mål kunne 1-0 forholdsvis enkel settes inn etter et godt etterpress fra deres side. Kampen fortsatte jevnspilt i noen minutter til uten for store sjanser, men plutselig varter en slakter opp med et herlig hælspark fra fem meter, opp i nærmeste kryss bak et forfjamset Bæverm-forsvar. Meget snyggt mål, der. Vi lå under 2-0 til tross for en jevnspilt kamp og måtte nå steppe opp! Fem minutter før pause kunne Bævern endelig se en sjanse resultere i mål, da Løberg ble spilt gjennom av spisspartner Hopland. Bare sekunder før pausesignalet ble blåst kunne Løberg sette inn utlikningen, assistert av servitør Kjeka! 2-2, et helt fair resultat etter en jevnspilt første omgang.

I andre omgang fortsatte stillingskrigen litt til, helt til Løberg kunne fullføre sitt hat-trick etter en nydelig 45-grader fra herr Bedringsås. Bæverns brede stall kom nå til nytte, og med flittige bytter og relativt friske bein så det ut til at seieren kunne kontrolleres inn. Det skulle vise seg å stemme, da det resten av kampen var nokså god kontroll bakover, og storscorer Hopland etter hvert kunne dytte inn både 4-2 og 5-2.

Høyt nivå på begge banehalvdeler denne kampen, som til slutt bikket Bæverns vei. Neste runde er det pause for Bævern, men undertegnede må likevel opp på Eberg for å smugkikke på motstanden.