Rundens kamp: Hooligans – Fornybar Stallions

Forfatter: Magnus Moe Silseth, Hooligans

Etter at sesongens første match ble avlyst for Hooligans FC, og Fornybar tok sin første seier på walkover, så var det en sulten gjeng som stilte til start på en solfylt søndag i September.

Hingstene i lilla greide gjennom et sterkt press fra start, kombinert med noen skudd passende for et langt høyere nivå, å putte 3 kjappe i nettet til de hvite tidlig i første omgang. De hvite ble fullstendig tatt både på og utenfor senga, men greide likevel å sikre et trøstemål til pause, dermed ble det 3-1 til Fornybar etter de første tretti.

Etter sidebytte fikk Hooligans smake på den lave sola som Fornybar greide å briljere under i første omgang, noe som førte til betydelige bidrag til årets ”lowlights” i forsvaret til Hooligans. Mirakuløst nok greide de likevel å holde unna bakover, med hjelp av både flaks, harde taklinger og full utnyttelse av fritt bytte. Noe mer mirakuløst var det likevel framover på banen, hvor de hvite sneik inn både 3-2 og 3-3 mot slutten av kampen. Begge lag sto med ett poeng hver da det kun var igjen drøye tre og et halvt minutt. Men da kom plutselig den nærmere 1,90 høye oksen fra Langevåg, Sivert Vågnes Bakken, førende framover på kontring for de hvite og til tross for en sjelden 3 mot 1 situasjon så velger selvfølgelig oksen å banke til selv. Ballen kommer seg til slutt over linja og snuoperasjonen til Hooligans ble et faktum.

En sterk match av begge lag, den brede stallen til Hooligans, uvurderlig innsats fra samtlige, kombinert med en god slump marginer, ble til slutt avgjørende for resultatet i årets første kamp for begge lag.