Rundens kamp: Delta FK – Volvox & Alkymisten

Forfatter: Delta FK

Derby day!

Etter to poengtap på rad var Delta klare til å ta imot Volvox, i et tradisjonsrikt oppgjør med røtter tilbake til tida før 7dentligaen, da begge lagene spilte i Bedriftserien. Denne gangen måtte Delta ta seg i å være favoritter med tanke på tabellsituasjonen, i tillegg til at Volvox kun kunne stille seks mann fra start. Likevel, alt kan skje på derby day!

Som forventet var det Delta som grep tak i kampen fra start, og holdt ballen inne på Volvox’ banehalvdel i store deler av første omgang. Dette resulterte i store mengder målsjanser for de neongrønne, men takket være ineffektivitet foran mål fra Delta sin side og heroisk innsats fra Volvox’ seks mann sto det kun 4-0 til pause.

Etter pause hadde Volvox fått på plass sin syvende mann, og det var ikke tvil om hvilket lag som ville mest i starten av andre omgang. Delta tok nok litt lett på oppgaven, mens Volvox var ekstremt tente på en mirakuløs opphenting. Dermed skiftet momentumet helt retning, og plutselig var det Volvox som beleiret Deltas banehalvdel. Og de fikk uttelling, først 4-1, men så også 4-2 og 4-3! Delta så sjokkskadde ut, men klarte likevel å samle seg igjen med en kraftanstrengelse de siste femten minuttene. Formasjonen og konsentrasjonen var tilbake, og kampen jevnet seg ut igjen. Da Delta så scoret 5-3, var det i realiteten nådestøtet i Volvox’ offensiv. Volvox kan likevel være stolte over å ha vunnet andre omgang 3-1, til overmål uten innbyttere.