Rundens kamp: TTS 1 – Spanskrøret

Forfatter: Øyvind Knapperholen, Spanskrøret

Dette er historien om fotballkampen mellom TTS 1 og Spanskrøret – fotballens svar på Jackson Pollock, en affære så rotete og stygg at det kreves et trent øye for å se at det egentlig er kunst. Kampen startet med litt god gammeldags klabb og ikke minst babb, og i skrivende stund er det ingen som tror på at hverken dommeren eller de involverte egentlig skjønte hvorfor det endte med frispark til TTS. Men mål ble det, etter at frisparket tok en touch innom et kne på vei mot mål. 1-0. Men Spanskrøret lot seg ikke knekke, og det så lyst ut for de for anledningen rødkledde etter at Malene Fikseth to kjappe scoringer (see what I did there?). Enda et mål på tampen av omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 3-1 i en relativt rolig affære.

Men så gikk det åpenbart en god gammeldags faen i TTS. To klønete scoringer i starten av andre omgang, etterfulgt av en frisparkperle som slo innom samtlige stenger før den lå i kassa. 4-3 til TTS, som nå hadde økt sesongens målfangst med 200%. Den tilreisende (hei, Tom) kunne knapt tro sine egne øyne når den uventede snuoperasjonen var et faktum.

Men Spanskrøret hadde ingen planer om å gi seg, og etter høyt press utnyttet Vebjørn «Sværkar» Stadsvoll en dristig keeper. Mang en midtstopper har revurdert livet sitt etter en hodeduell mot den to meter høye branden fra Vestfold, men denne gangen var det en luring av et langskudd som sto på menyen. 4-4! Kunne Spanskrøret komme tilbake?

Javisst kunne de de, og for en måte det ble gjort på. På ekte Sundfør-vis avgjorde Spanskrørets Eivind Sundfør med å skru en corner rett i mål. Det ble kampens punktum. 5-4 til Spanskrøret. For de som aldri har skjønt hva navnesøster Susanne synger om når hun synger «The strangest thing, deliberate, done with intent without repent», så er det en fremtidsvisjon til nettopp dette målet. De lærde strides fortsatt om hvorvidt det faktisk var med vilje, eller om corneren var nettopp et Pollock-maleri – et umotivert forsøk som likevel vil bli anerkjent som et mesterverk.