Sesongen 2018/19

Da er 7dentligaen endelig tilbake, og aldri har den vært større. 24 Herrelag og 19 Damelag er registrert i årets liga, som er en økning på 8 Herrelag og 4 Damelag. Noen har falt fra, men kommet flere til, og vi ønsker alle nye og gamle velkomne.

Med økningen av antall lag, må oppsettet av ligaen tilpasses den nye størrelsen. Dette gjør at herrene i år vil spille kontinuerlige serie hele sesongen, og det skal spilles om både serietittel, samt opprykk til og nedrykk fra neste sesongs 1. divisjon.

Lagene er fordelt på 3 divisjoner, en 1. divisjon A, og to 2. divisjoner B1 og B2. Divisjonene består av 8,8 og 8 lag. Det er 3 opprykksplasser, to med direkte kvalifisering, og en hvor andre plass i B1 og B2 møter hverandre i en playoff. 3 lag vil ha direkte nedrykk fra Divisjon A for å gjøre plass til de opprykkende lagene.

Når det kommer til plassering av lagene i det nye serieoppsettet, har vi tatt fjorårets resultater til etterretning, men lagt særlig vekt på resultatene i sluttspillet. Dette har gjort at de lagene med best prestasjon i begge sluttspill har blitt flyttet opp i divisjon A, mens de resterende har blitt fordelt på plassering nedover i B1 og B2, der plasseringer i A sluttspillet har vært vektet. Vi i styret håper dette gir mest mulig jevnhet i årets serie.

I og med at serien er i stadig vekst, vil vi i styret få innført en mer oversiktlig seriestruktur. Resultatene fra årets serie vil dermed være avgjørende for plasseringen av ditt lag i neste sesongs ligasystem, som gitt at årets mengde lag holder seg, vil gå over i et 1., 2. og 3. divisjonsoppsett.

Det er også vekst på damesiden i år, og 19 lag skal kjempe om det gjeve vandretrofeet i årets turnering. Det vil spilles to serier med 10 og 9 lag, der alle lag møter alle én gang. De øverste 5 fra hver divisjon møtes i et A-sluttspill, mens de siste 9 vil møtes i B-sluttspillet.

Sluttspillet vil fungere som tidligere, men siden mange har gitt uttrykk for at dette oppsettet er forvirrende, skal det forklares her. Kvalifiseringen til sluttspillet avgjøres ved hjelp av totale poeng man tar i seriespillet, MEN når man kommer til sluttspillet vil kun de poengene man har tatt mot de andre i sluttspillet gjelde. Dvs. at for de lagene som vinner mot de andre på samme tabellhalvdel, vil ha en fordel inn i sluttspillet.

Det vil deretter spilles kamper mot de man ikke har spilt mot tidligere. I A-sluttspillet vil det bli 5 kamper mot de nye 5 lagene man møter, mens i B-sluttspillet blir det 4 kamper for de som kommer fra 10 lags divisjonen, mens det blir 5 kamper for de som kommer fra 9 lags divisjonen, slik at totale mengder kamper i sluttspillet blir likt.

Basert på forrige sesongs plasseringer, har årets lag blitt fordelt på de to divisjonene, slik at det blir mest mulig tilsvarende divisjoner. Skulle det være mulig å arrangere ordentlig kontinuerlige seriespill neste år, vil plasseringen i årets sluttspill avgjøre startpunktet neste sesong. Så her er alt å spille for!!

Årets siste konkurranse er Poeng- Konge og Dronning. Det vil være mulighet for årets lagledere til å føre statistikk for alle kamper som spilles. Det vil gis 2 poeng per mål, og 1 poeng per assist. Hvis du burde være på listen, men ditt navn ikke er der, er det lagleders ansvar å føre dette!

Vi håper også å få fortsatt fjorårets prosjekt med kampreferater fra de ulike kampene, slik at man kan være oppdatert med alle de siste 7dentliga nyhetene.For å supplementere dette vil vi i styret komme med runde-oppdateringer og andre godsaker utover høsten.

På vegne av 7dentliga styret ønsker jeg alle en flott sesong!

 

Bendik Harto Seim, Leder.